Välj en sida

En nyhet för 2021 är att vi arrangerar återkommande kajaktestarevenemang i Västerås under våren. Testerna vänder sig till dig som är sugen på att köpa en havskajak. Här får du chansen att provpaddla alla de kajakmodeller som vi säljer samtidigt som du får tips och råd från Per F som är vår kajakexpert. Du har även chansen att testa paddlar om du önskar det.

För att få ut mesta möjliga av testet rekommenderar vi dig att komma in i butiken några dagar innan evenemanget för att få hjälp och vägledning att ringa in vilka modeller som skulle kunna passa dig. För det bästa är om du koncentrerar dig på att provpaddla tre till fyra olika modeller, att testa många modeller helt planlöst riskerar bara att göra dig mer förvirrad än innan.

De kajakmodeller som kommer finnas tillgängliga att testa är:

Norse Idun
Norse Bylgja
Norse Freyja
Norse Ymir
Norse Duva
WK494 Play
WK500 Touring
WK510 Play
WK525 Sport
WK540 Expedition
Prijon Enduro 450
Prijon Touryak 500
Prijon Grizzly
Prijon Marlin LV
Prijon Marlin HV
Melker Väderö
Melker Ulvön (LV och HV)
Melker Rödlöga (LV och HV)
Melker Örskär

Hör gärna av dig innan, antingen genom att komma in i butiken som vi rekommenderar ovan eller genom anmälningsformuläret nedan, och meddela vilka modeller du är intresserad av att provpaddla. Vi kan inte garantera att alla modeller finns tillgängliga vid samtliga testtillfällen om du kommer oannonserat.

Kajaktestet är gratis och arrangeras vid våra bryggor nedanför Björnögården. Du är välkommen drop in mellan kl. 10.00-13.00, men anmäl gärna att du kommer i anmälningsformuläret nedan. Vi ber samtliga besökare att visa hänsyn och hålla rekommenderat avstånd till varandra, även om vi är utomhus. Flytväst, paddel och kapell går att låna på plats.

Testdatum i Västerås:
Lördag 17/4 kl. 10.00-13.00
Lördag 1/5 kl. 10.00-13.00
Lördag 15/5 kl. 10.00-13.00
Lördag 29/5 kl. 10.00-13.00

Anmäl dig till något av testdatumen här!

Att köpa kajak kan vara en riktig djungel…

Därför tycker vi att du ska köpa din kajak hos någon med lång erfarenhet och hög kompetens så att du får hjälp att hitta rätt modell. Här är fyra anledningar till att göra det hos oss på Aktivt Uteliv:
  1. Vi har tillsammans knappt 90 års erfarenhet av kajakpaddling i alla dess former.
  2. Vi har sammanlagt tagit 15 SM-medaljer i sprintpaddling, varav fyra guld.
  3. Vi har paddlat havskajak runt om våra kuster och skärgårdar sedan 90-talet.
  4. Per F har jobbat både som skribent och redaktör för tidningen Paddling.

 

Kajaktest Björnön