Välj en sida

Bäversafari på Fyrisån

Paddla SUP med vår guide till bäverns hemmavatten

  • Spänning 90% 90%
  • Naturupplevelse 90% 90%
  • Fysik 20% 20%

Bäversafari på Fyrisån

Har ni utländska gäster, eller kunder, som ni vill bjuda på en annorlunda upplevelse?
Vår guide tar er med ut till bäverns hemmavatten på Fyrisån dit ni paddlar på en varsin Stand Up Paddleboard. Tack vare brädornas stora volym är de mycket nybörjarvänliga och de kräver inga förkunskaper.

Turen tar cirka fyra timmar och det rör sig om ungefär sex kilometers paddling, den lämpar sig bäst för grupper upp till tio personer.

Startplats:
Turen startar vid Sunnerstastugan.

Djurliv:
Bäver är det vi i huvudsak spanar efter och som vi troligast får se, men med lite tur kan vi även få se rådjur, häger och andra fina fågelarter. Men vi kan tyvärr inte garantera att vi får se några djur, naturen kan vi inte styra över.

Hur går det till?
Vi träffas här vid Sunnerstastugan. Alla deltagare en tydlig genomgång i hur man paddlar SUP. Sedan paddlar deltagarna tillsammans med vår guide i mycket lugnt tempo för att spana efter bäver. Vid avslutad aktivitet återvänder vi till startplatsen för aktiviteten.

Var paddlar vi?
Bävrarna håller till i södra Fyrisån och det är där vi kommer paddla för att hitta bäver.

Tidsåtgång
Ca. 4h inkl. utkörning. för att ge oss en ordentlig chans att i lugn och ro hitta bäver.

Samling
Vid Sunnerstastugan.

Bokning
Paddelturen kan bokas veckodagar.

Anpassning
Självklart kan vi anpassa eventet utefter era önskemål . Hör med oss och berätta hur ni vill lägga upp aktivteten så ser vi till att lösa det.

Antal
4-10 personer

Vad behövs?
Vattenflaska. Solglasögon vid sol. Passande klädsel är träningskläder efter väder. Ta gärna med ett ombyte om du hamnar i vattnet, detta är ovanligt men kan hända.

Inga förkunskaper krävs
Att paddla SUP är enklare än det ser ut. Tack vare brädans bredd och stora volym ligger de stadigt på vattnet även för nybörjare, därför har turerna inga andra krav på förkunskaper än simkunnighet.

Pris

Anmälningsformulär: