Välj en sida

Fortsättningskurs i mountainbike

  • Spänning 90% 90%
  • Naturupplevelse 80% 80%
  • Fysik 90% 90%

8Fortsättningskurs i mountainbike

För dig som söker nya utmaningar på mountainbiken arrangerar vi en fortsättningskurs i mer teknisk och kuperad terräng. Kursen vänder sig till dig som gått vår grundkurs eller cyklat en hel del på egen hand.

Upplägget ser annars ut precis som på grundkursen; du cyklar i grupp med vår instruktör och blir under turen coachad i hur nästa avsnitt av stigen ska passeras på bästa sätt. Svårare partier repeterar vi flera gånger tills alla är nöjda.

I Uppsala utgår kursen från butiken i Sunnerstastugan där vi startar med en teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och cyklar på åsen och skogarna i närheten.

I Västerås arrangeras kursen i mountainbikespåret på Rocklunda som är ökänt för att vara stenigt och kuperat. Under kursen lägger vi enbart fokus på Rocklundadelen av spåret, totalt ca 5 km, men repeterar de olika kruxen flera gånger.

Kursinnehåll: kroppskontroll och balans på cykeln, växlings- och cykelteknik i avancerad terräng och hur du övervinner olika typer av hinder.
Kurslängd: ca 2 h.
Detta ingår: fullt utrustad mountainbike från Merida och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, löparskor (eller cykelskor om du är van), cykelbyxor alt. långbenta löpartights, vattenflaska, ev. cykelhandskar och tunn vindtät jacka (vid väderomslag).
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 649 kr inkl. utrustning (499 kr för dig som har egen cykel).
Kursdatum:
Västerås

Intresseanmälan till säsongen 2020

Uppsala
Söndag 28/6 – 09:30
Söndag 26/7 – 09:30
Söndag 23/8 – 09:30

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Egen cykel
499 kr
  • Fortsättningskurs i två timmar
  • Kursledare/instruktör

Anmälningsformulär: