Välj en sida

Fortsättningskurs i mountainbike

  • Spänning 90% 90%
  • Naturupplevelse 80% 80%
  • Fysik 90% 90%

Fortsättningskurs i mountainbike

För dig som söker nya utmaningar på mountainbiken arrangerar vi en fortsättningskurs i mer teknisk och kuperad terräng. Kursen vänder sig till dig som gått vår grundkurs eller cyklat en hel del på egen hand.

Upplägget ser annars ut precis som på grundkursen; du cyklar i grupp med vår instruktör och blir under turen coachad i hur nästa avsnitt av stigen ska passeras på bästa sätt. Svårare partier repeterar vi flera gånger tills alla är nöjda.

I Uppsala utgår kursen från butiken i Sunnerstastugan där vi startar med en teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och cyklar på åsen och skogarna i närheten.

I Västerås arrangeras kursen i mountainbikespåret på Rocklunda som är ökänt för att vara stenigt och kuperat. Under kursen lägger vi enbart fokus på Rocklundadelen av spåret, totalt ca 5 km, men repeterar de olika kruxen flera gånger.

Kursinnehåll: kroppskontroll och balans på cykeln, växlings- och cykelteknik i avancerad terräng och hur du övervinner olika typer av hinder.
Kurslängd: ca 2 h.
Detta ingår: fullt utrustad mountainbike från Merida och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, löparskor (eller cykelskor om du är van), cykelbyxor alt. långbenta löpartights, vattenflaska, ev. cykelhandskar och tunn vindtät jacka (vid väderomslag).
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 699 kr inkl. utrustning (499 kr för dig som har egen cykel).
Kursdatum:
Västerås

Slut för säsongen, gör en intresseanmälan nedan till 2021!

Uppsala
Slut för säsongen, gör en intresseanmälan nedan till 2021!

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Egen cykel
499 kr
  • Fortsättningskurs i två timmar
  • Kursledare/instruktör

Anmälningsformulär: