Välj en sida

Grundkurs i mountainbike

Mountainbike Björnön
  • Spänning 90% 90%
  • Naturupplevelse 90% 90%
  • Fysik 80% 80%

Grundkurs i mountainbike

Om du är sugen på att testa mountainbike, men saknar cykel och inte heller vet var de finaste stigarna finns, så är våra grundkurser i MTB något för dig. Kursen är en bra introduktion till mountainbike för dig som tänker ställa upp på Cykelvasan.

Kursen vänder sig till dig som aldrig cyklat mountainbike tidigare, eller enbart provat någon enstaka gång, och som vill få tips och råd för att komma igång med stigcykling på egen hand. Vi ger dig tips och coachning samtidigt som vi guidar dig på en rolig och lättcyklad runda där vi övar på att cykla i terräng.

I Västerås utgår kursen från Björnögården där vi startar med en teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och cyklar i vår teknikbana och därefter mountainbikeleden på Björnön, totalt ca 6 km cykling.

 –

Kursinnehåll: rätt sittställning på cykeln, baskunskaper om cykelns utrustning och funktioner, växlings- och cykelteknik i terräng och hur du övervinner olika typer av hinder.
Kurslängd: ca 2 h.
Detta ingår: fullt utrustad mountainbike från Merida och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, löparskor, cykelbyxor alt. långbenta löpartights, vattenflaska, ev. cykelhandskar och tunn vindtät jacka (vid väderomslag).
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 699 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen cykel).

Kursdatum:

Västerås
Nya datum kommer till våren 2022! 

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Egen MTB
599 kr
  • Grundkurs i två timmar
  • Instruktör/kursledare

Anmälningsformulär (Västerås):