Grundkurs i långfärdsskridskor

  • Spänning 50% 50%
  • Naturupplevelse 100% 100%
  • Fysik 60% 60%

Grundkurs i långfärdsskridskor

Vi har fantastiskt fina förhållanden för långfärdsskridskoåkning tillgängliga för alla genom, i Västerås den plogade banan på Västeråsfjärden, och i Uppsala de plogade banorna på Fjällnora, Långsjön och på Ekoln vid Skarholmen. Vår grundkurs syftar till att du på ett tryggt och roligt sätt ska lära dig att åka långfärdsskridskor där.

Kursen vänder sig till dig som aldrig testat långfärdsskridskor tidigare, eller är nybörjare på det, och som vill få tips och råd för att komma igång med det på egen hand. Vi ger dig tips, övningar och coachning samtidigt som vi tar dig med ut på skridskobanan på våra närliggande sjöar.

I Västerås utgår kursen från bryggorna vid kanotklubben som ligger precis till höger om Björnöbron på fastlandet. Därifrån kan vi antingen välja banan i Hässlösundet eller den ute på Västeråsfjärden beroende på vilken som har bäst is.

I Uppsala kommer vi utgå från den is som för tillfället känns lämpligast. Inför varje kurstillfälle kommer mer detaljer att skickas till kursdeltagarna.

Kursinnehåll: grundläggande iskunskap, säkerhet, utrustning samt balans och teknikövningar för att hitta rätt skridskoteknik.
Kurslängd: ca 2 h.
Detta ingår: långfärdsskridskor med lös häl, pjäxor, isdubbar, hjälm och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykel- eller skidhjälm om du har och lämpliga kläder för vintersport.
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 649 kr (inkl. utrustning).

Kursdatum:
Västerås
Slut för säsongen, gör en intresseanmälan till 2020 nedan

Uppsala
Slut för säsongen, gör en intresseanmälan till 2020 nedan

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Anmälningsformulär: