Välj en sida

Grundkurs i långfärdsskridskor

Långfärdsskridskokurs
kurs i långfärdsskridskor
  • Spänning 50% 50%
  • Naturupplevelse 100% 100%
  • Fysik 60% 60%

Grundkurs i långfärdsskridskor

Vi har fantastiskt fina förhållanden för långfärdsskridskoåkning tillgängliga för alla i Västerås, både på den plogade banan på Västeråsfjärden och den i Hässlösoundet. Vår grundkurs syftar till att du på ett tryggt och roligt sätt ska lära dig att åka långfärdsskridskor där.

Kursen vänder sig till dig som aldrig testat långfärdsskridskor tidigare, eller är nybörjare på det, och som vill få tips och råd för att komma igång med det på egen hand. Vi ger dig tips, övningar och coachning samtidigt som vi tar dig med ut på skridskobanan på våra närliggande sjöar.

I Västerås utgår kursen från våra bryggor nedanför Björnögården, men vi åker på den bana som har bäst is för stunden. Antingen den i Hässlösundet eller den ute på Västeråsfjärden.

Kursinnehåll: grundläggande iskunskap, säkerhet, utrustning samt balans och teknikövningar för att hitta rätt skridskoteknik.
Kurslängd: ca 2 h.
Detta ingår: långfärdsskridskor med lös häl, pjäxor, isdubbar, hjälm och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykel- eller skidhjälm, om du har, och lämpliga kläder för vintersport. Om du har egna skridskor ska de ha lös häl, annars bör du låna eftersom modern skridskoteknik skiljer sig mot om du åker med fast häl.
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 699 kr (inkl. utrustning).

Kursdatum:

Västerås
Datum för 2022 kommer så fort isen har lagt sig!

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Anmälningsformulär: