Välj en sida

Björnögårdens höghöjdsbana

  • Spänning 80% 80%
  • Naturupplevelse 50% 50%
  • Fysik 60% 60%
Info om höghöjdsbanan
NYHET! Höghöjdsbanan är öppen för säsongen och till i år, 2021, har vi byggt ut den med en helt ny del. Nu sitter den låga och höga delen ihop och du klättar mellan dem utan att behöva gå ner på marken i mellan. Välkommen!

Vår höghöjdsbana är en spännande utmaning som sätter både din balans och problemlösningsförmåga på prov. Den passar för både små och stora klättrare och tillsammans tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar.

Banan består av tre delar. Den första, lätta delen (blå nivå) är cirka fyra meter över marken, den andra medelsvåra delen (röd nivå) är på sex meters höjd och leder till den tredje delen som är svår (svart nivå) och sitter på åtta meters höjd. En fysisk stark och orädd person hinner klättra alla tre delarna på två timmar, men för de flesta är det en mycket tuff utmaning!

Säkerhetsutrustningen lånar du av oss. En instruktör går igenom den information du behöver före start och finns med hela tiden.

Bra att veta
Tidsåtgång: 2 h.
Vikt: max 130 kg
Längd: minsta längd i höghöjdsbanan är 130 cm och barn under 150 cm får endast klättra i sällskap av en medföljande vuxen i banan. För barn som är 130-150 cm fungerar den lägre banan på fyra meters höjd bra, för den är något lättare. Men banan på åtta meters höjd är i de flesta fall för svår, istället rekommenderas att klättra blå och röd bana eller den blåa banan två gånger. Individuell bedömning görs av instruktören i samråd med ansvarig vuxen.
Klädsel: vi rekommenderar oömma kläder, stadiga skor och gärna ett par slittåliga handskar med god passform.

I höghöjdsbanan vill vi att du är nykter. Vi har nolltolerans mot alkohol före och under själva klättringen (vilket självklart även gäller för våra övriga aktiviteter).

Bokning
Vi fyller en starttid i taget och öppnar fler tider vid behov. Ordinarie starttid dagligen är kl. 10.00, 12.00 och 14.00. När du bokar på ordinarie starttid kan det vara flera personer bokade på samma tid. Det behöver vara minst fyra personer på en starttid för att den ska bli av.

Priser
Vuxen, 399 kr/person
Undom, 299 kr/person (under 16 år)
Barn, 249 kr/person (under 10 år. Minsta längd 130 cm)

Bokad grupp efter kl. 14.00 eller om man vill ha banan för sig själv 
Startpris 4 499 kr (då ingår banan för tio persor).
Blir ni fler än tio personer, så tillkommer pris per person enligt ovan.

Vi har gruppriser för skolor, det förutsätter att några lärare är med på marken som ledare.

Priser

Anmälningsformulär: