Välj en sida

Björnögårdens höghöjdsbana

  • Spänning 80% 80%
  • Naturupplevelse 50% 50%
  • Fysik 60% 60%
Info om höghöjdsbanan
Höghöjdsbanan är öppen hela jullovet och det går då att premiärklättra i den nybyggda delen av banan på sex meters höjd. Det som är viktigt vid klättring på vintern är att ha ett par slittåliga handskar med god passform på sig så att de både värmer och ger bra grepp. Vi rekommenderar även att du bokar någon av de tidigare starttiderna eftersom det blir mörkt ca kl. 15.00. Välkommen!

Vår höghöjdsbana är en spännande utmaning som sätter både din balans och problemlösningsförmåga på prov. Den passar för både små och stora klättrare och tillsammans tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar.

Banan består av två delar. Den första delen är cirka fyra meter över marken och den andra cirka åtta meter, båda ingår. Efter varje bana kommer du ner med en linbana.

Säkerhetsutrustningen lånar du av oss. En instruktör går igenom den information du behöver före start och finns med hela tiden.

Bra att veta
Tidsåtgång: ca 1,5-2 h.
Vikt: max 130 kg
Längd: minsta längd i höghöjdsbanan är 130 cm och barn under 150 cm får endast klättra i sällskap av en medföljande vuxen i banan. För barn som är 130-150 cm fungerar den lägre banan på fyra meters höjd bra, för den är något lättare. Men banan på åtta meters höjd är i de flesta fall för svår, istället rekommenderas att klättra fyrametersbanan två gånger. Individuell bedömning görs av instruktören i samråd med ansvarig vuxen.
Klädsel: vi rekommenderar oömma kläder och stadiga skor

I höghöjdsbanan vill vi att du är nykter. Vi har nolltolerans mot alkohol före och under själva klättringen (vilket självklart även gäller för våra övriga aktiviteter).

Bokning
Vi fyller en starttid i taget och öppnar fler tider vid behov. Ordinarie starttid dagligen är kl. 10.00, 12.00 och 14.00. När du bokar på ordinarie starttid kan det vara flera personer bokade på samma tid. Det behöver vara minst fyra personer på en starttid för att den ska bli av.

Priser
Vuxen, 399 kr/person
Undom, 299 kr/person (under 16 år)
Barn, 249 kr/person (under 10 år. Minsta längd 130 cm)

Bokad grupp efter kl. 14.00 eller om man vill ha banan för sig själv 
Startpris 4 499 kr (då ingår banan för tio persor).
Blir ni fler än tio personer, så tillkommer pris per person enligt ovan.

Vi har gruppriser för skolor, det förutsätter att några lärare är med på marken som ledare.

Boka mörkerklättring
Ta dig an höghöjdsbanan med pannlampa på. En extra spännande upplevelse för grupper eller företag.

Priser

Anmälningsformulär: