Välj en sida
Roller Ski Course
  • Excitement 60% 60%
  • Nature Experience 40% 40%
  • Physical 80% 80%

5/4Grundkurs i rullskidor

Rullskidor är en rolig motionsform, som tränar både överkropp och kondition, men som samtidigt är skonsam för knäna. Det är också den givna barmarksträningen för dig som tränar inför Tjejvasan, Halvvasan eller Vasaloppet.

Våra grundkurser vänder sig till dig som aldrig åkt rullskidor, eller precis har börjat, och som vill få tips och råd för att komma igång och utöva det på säkert sätt. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och åker en runda på cirka 10 kilometer för att öva på teknik och balans. Under kursen får du även chansen att testa flera olika par rullskidor av olika fabrikat.

Vid önskemål kan större fokus under kursen läggas på teknikcoachning för dig som har en del erfarenhet av skidåkning, men som vill finslipa tekniken inför t.ex. Vasaloppet.

I Uppsala utgår kursen från parkeringen vid fd. ÖoB och fd. MIO. Nymansgatans parkering.

I Västerås utgår kursen från parkeringen vid Hovdestalunds kyrkogård och sen åker vi på cykelbanan mot Rönnby och Skultuna.

Kursinnehåll: baskunskaper om rullskidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande rullskidsteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid rullskidsåkning.
Kurslängd: ca 2 h och ca 10 km åkning.
Detta ingår: klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, ev. vätskebälte och cykel- eller längdskidshandskar (för att slippa skavsår i händerna).
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.

Kursdatum:
Västerås

Söndag 11/4 kl. 09.30-11.30
Söndag 25/4 kl. 09.30-11.30

Uppsala
Inga kursdatum ännu – gör en intresseanmälan

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Prices

Own equipment
649 Sek
  • Grundkurs i två timmar
  •  Klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar
  •   Instruktör

Registration form: