Urban citypaddling

Paddla SUP mellan Billsta och Västerås!

Info om utflykten

Upptäck Svartån på en Stand Up Paddleboard!
Lugnt och beskedligt slingrar sig Svartån fram genom det omgivande jordbrukslandskapet innan du ser den första skymten av Västerås välkända silhuett och vildmarken byts mot citypaddling.

Alternativ 1
Paddelturen startar vid Billstas kolonilotter och därifrån paddlar du själv i eget tempo de 4,5 kilometerna in till Stadsparken, vilket tar cirka två timmar. Längs vägen har du gott om tid att njuta av naturen, historisk bebyggelse och medhavd fika.

Alternativ 2
Du förlänger paddelturen genom att lyfta vid Stadsparken och lägga i brädorna framför slottet. Sedan fortsätter du genom småbåtshamnen ut på Mälaren till bryggan på baksidan av Lillåudden. Totalt blir turen då cirka sex kilometer. Observera att det svårare att paddla i öppen sjö med vågor och vind än på Svartån.

Lyft
Vid Falkenbergska kvarnen, blir det ett lyft på ca 300 meter för att ta sig förbi dammen och strömmen nedanför. Under Skarpskyttebron finns det en brygga där du lägger i och kan fortsätta turen. När du kommer fram till Stadsparken framför Stadshuset finns det en bred stentrappa efter Brasseriet och lekparken där du kan kliva upp och sedan blir hämtad. Alternativt bär du brädorna förbi Turbinbron och lägger i dem vid stentrappan framför slottet.

Kostnad
Turen kostar 399 kr och i priset ingår transport till Billsta, upphämtning, SUP med tillhörande utrustning och en kort instruktion.

Bokning
Paddelturen kan bokas in valfri starttid vardagar mellan kl. 10.00-16.00 och helgfria lördagar mellan kl. 09.00-14.00.

Förkunskaper
Att paddla SUP är enklare än det ser ut. Tack vare att brädorna är breda och har stor volym ligger de stadigt på vattnet även för nybörjare, därför har turerna inga andra krav på förkunskaper än simkunnighet.

Barn
Barn är varmt välkomna på turerna: från ca 10 år klarar barn av att paddla vår SUP-brädor själva, men kravet för att få paddla själv är att man är simkunnig. Yngre barn än så kan sitta på brädan framför en vuxen, ingen anmälningsavgift tillkommer då, men då är det krav på flytväst.

SUP in the city

Från vildmark till urban citypaddling!

Anmälan:

NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås
NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås