Stand Up Paddling på Svartån

  • Spänning 40% 40%
  • Naturupplevelse 90% 90%
  • Fysik 50% 50%

Upptäck Svartån på en Stand Up Paddleboard!
Lugnt och beskedligt slingrar sig Svartån fram genom det omgivande jordbrukslandskapet innan du ser den första skymten av Västerås välkända silhuett och vildmarken byts mot citypaddling. Paddelturen startar vid Billstas kolonilotter och därifrån paddlar du själv i eget tempo de 3,5 kilometerna in till Stadsparken, vilket tar cirka två timmar. Längs vägen har du gott om tid att njuta av naturen, historisk bebyggelse och medhavd fika.

Förkunskaper
Att paddla SUP är enklare än det ser ut, risken att ramla av är liten. Tack vare att brädorna är breda och har stor volym ligger de stadigt på vattnet även för nybörjare, därför har turerna inga andra krav på förkunskaper än simkunnighet.

Barn
Barn är varmt välkomna på turerna: från ca 10 år klarar barn av att paddla vår SUP-brädor själva, men kravet för att få paddla själv är att man är simkunnig. Yngre barn än så kan sitta på brädan framför en vuxen, ingen anmälningsavgift tillkommer då, men då är det krav på flytväst.

Lyft
Vid Falkenbergska kvarnen blir det ett lyft på ca 300 meter för att ta sig förbi dammen och strömmen nedanför. Under Skarpskyttebron finns det en brygga där du lägger i och kan fortsätta turen. När du kommer fram till Stadsparken framför Stadshuset finns det en bred stentrappa efter lekparken där du kan kliva upp för att sedan bli hämtad av oss.

Kostnad
Turen kostar 399 kr/personoch i priset ingår transport till Billsta, upphämtning, SUP med tillhörande utrustning och en kort instruktion.

Bokning
Paddelturen kan bokas in vardagar med start kl. 10.00 eller kl. 14.00 och helgfria lördagar kl. 10.00 eller kl. 14.00.

Transport
Vi skjutsar upp er till startplatsen och ni kan välja på att utgå från vår butik på Fältmätargatan 7 eller att bli upphämtade från parkeringen på baksidan av tågstationen i Sigurdsområdet. För turister och andra besökare erbjuder vi hämtning direkt från hotellet.

Svensexa, möhippa eller större grupper
Vi kan ta emot och arrangera paddelturen även för större sällskap, 10-20 personer, men då kompletterar vi våra singelbrädor med en Big SUP, där en bräda rymmer 6-8 personer. Ange i kommentarsfältet hur många personer ni vill boka för.

Företag
Om ni är ett företag som vill boka turen så gör ni det här på vår företagssida!

Priser

Anmälningsformulär: