Teknikkurs längdskidor, grön nivå

Få personlig teknikcoachning av en våra instruktörer!

Info om kursen

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Grön nivå: passar nybörjare eller dig som inte har åkt längdskidor på många år. Du behöver nödvändigtvis inte ha egen utrustning, det går att hyra av oss. Om du åkt lite skidor, men har svårt med balansen eller tar av dig skidorna och går ned för backarna när du åker ska du välja denna nivå!

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen. I Uppsala arrangeras kursen vid konstsnöspåren i Storvreta.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Pris: 649 kr.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.

Kursdatum:
Västerås:
Lördag 5/1 2019, kl. 09.30-11.30, Grön nivå (Fullbokad!)
Lördag 12/1 2019, kl. 09.30-11.30, Grön nivå
Söndag 20/1 2019, kl. 09.30-11.30, Grön nivå
Lördag 26/1 2019, kl. 09.30-11.30, Grön nivå

Uppsala:
Kommer snart!

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fyra personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Teknikkurs i längdskidor

Förbättra din åkteknik!

Anmälan:

NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås
NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås