Teknikkurs längdskidor, blå nivå

Få personlig teknikcoachning av en våra instruktörer!

Info om kursen

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Blå nivå: passar dig som åker längdskidor någon gång varje vinter och kanske har åkt en Kort-, Tjej- eller Halvvasa. Du har ett hum om att det finns olika växlar, men tycker att det är svårt att använda dem. Om du har viljan att bli bättre, men inte har så bra kondition ska du välja denna nivå!

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen. I Uppsala arrangeras kursen vid konstsnöspåren i Storvreta.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Pris: 649 kr.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.
Kursdatum:
Västerås:
Söndag 6/1 2019, kl. 09.30-11.30, Blå nivå
Lördag 19/1 2019, kl. 09.30-11.30, Blå nivå

Uppsala:
Söndag, 21/1 kl. 09:30-11:30, Blå nivå
Söndag, 4/2 kl. 11:30-13:30, Blå nivå
Söndag, 18/2 kl. 09:30-11:30, Blå nivå
Söndag, 25/2 kl. 09:30-11:30, Blå nivå

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fyra personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Teknikkurs i längdskidor

Förbättra din åkteknik!

Anmälan:

NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås
NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås