Välj en sida

Teknikkurs i längdskidor, blå nivå

  • Spänning 50% 50%
  • Naturupplevelse 60% 60%
  • Fysik 80% 80%

Teknikkurs i längdskidor, blå nivå

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Blå nivå: passar dig som åker längdskidor för nöjes skull någon gång varje vinter och har ett hum om att det finns olika åksätt, men har svårt att få till tekniken. Om du har viljan att bli bättre, men inte har så bra kondition ska du välja denna nivå.

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Pris: 699 kr.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.

Kursdatum:

Västerås:
Söndag 9/1 2022, kl. 09.30-11.30
Lördag 15/1 2022, kl. 09.30-11.30
Lördag 29/1 2022, kl. 09.30-11.30

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Anmälningsformulär: