Välj en sida

Teknikkurs i längdskidor, röd nivå

  • Spänning 50% 50%
  • Naturupplevelse 50% 50%
  • Fysik 100% 100%

Teknikkurs i teknikskidor, röd nivå

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Röd nivå: Passar motionärer som är ganska vältränade, men vill putsa på tekniken. Du kanske har åkt Öppet spår, gör En svensk klassiker eller siktar på åka ett Vasalopp. Du bör ha god balans på skidorna och du törs stå i fartställning nedför backar.

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Pris: 699 kr.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.

Kursdatum:

Västerås:
Söndag 23/1, kl. 09.30-11.30

Uppsala:
Klicka vidare knappen nedan.

 

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Anmälningsformulär: