Teknikkurs längdskidor, röd nivå

Få personlig teknikcoachning av en våra instruktörer!

Info om kursen

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Röd nivå: passar motionärer som är ganska vältränade, men har en del att jobba på tekniskt. Du kanske har åkt Öppet spår, gör En svensk klassiker eller siktar på åka ett Vasalopp. Om du tycker att det är normalt att åka 15 km, eller längre, under ett pass ska du välja denna nivå.

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen. I Uppsala arrangeras kursen vid konstsnöspåren i Storvreta.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Pris: 649 kr.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.

Kursdatum:
Västerås:
Söndag 13/1 2019, kl. 09.30-11.30, Röd nivå
Söndag 27/1 2019, kl. 09.30-11.30, Röd nivå

Uppsala:
Intresseanmälan till vintern 2017-2018!
(Kursdatum kommer så fort snötillverkningen i konstsnöspåren startar)

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fyra personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Teknikkurs i längdskidor

Förbättra din åkteknik!

Anmälan:

NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås
NYHETER & ERBJUDANDEN
Uppsala
Västerås