Teknikkurs i längdskidor, röd nivå

  • Spänning 50% 50%
  • Naturupplevelse 50% 50%
  • Fysik 100% 100%

Teknikkurs i teknikskidor, röd nivå

Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!

Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och är numera så pass bra att de till och med används på världscupen!

Röd nivå: Passar Vasaloppsmotionärer som är ganska vältränade, men har en del att jobba på tekniskt. Du kanske har åkt Öppet spår, gör En svensk klassiker eller siktar på åka ett Vasalopp. Om du tycker att det är normalt att åka 15 km, eller längre, under ett pass ska du välja denna nivå.

I Västerås arrangeras kursen i Vedbobackens konstsnöspår och som kursdeltagare behöver du inte lösa något spårkort för kursen. I Uppsala arrangeras kursen vid konstsnöspåren i Storvreta.

Kursinnehåll: utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.
Kurslängd: ca 2 h.
Egen utrustning: längdskidutrustning för klassisk åkning.
Anmälan: anmäl dig till önskat datum i anmälningsformuläret nedan, max antal kursdeltagare är åtta stycken per kurstillfälle.

Kursdatum:
Västerås:
Slut för säsongen, gör en intresseanmälan till nästa år
eller boka en privatlektion.
Privatlektioner (899 kr) kan bokas vardagar mellan kl. 09.00-11.00

Uppsala:
Vi har haft extremt stor efterfrågan på grön och blå nivå varav vi tagit bort det röda datumen. Hör gärna av dig till oss så ser vi till att ta fram ett datum för röd kurs.

Samla vänner eller familj och boka ett eget datum, vid minst fem personer kan ni boka ett eget kurstillfälle!

Priser

Anmälningsformulär: