Går det att använda samma pjäxor till både längdskidor och långfärdsskridskor?

Ja, med en kombipjäxa går det. Den har vriststöd som en skatepjäxa, men mjuk sula som en klassisk pjäxa. Detta är en lösning för dig som vill motionera och åka fort, för fikaturer finns lämpligare pjäxor. Ett par traditionella tur- och långfärdspjäxor har en kraftigare gummerad sula vilket gör de lämpligare att gå i än en kombipjäxa.

Det som gäller att tänka på om du skaffar ett par kombipjäxor är att du har rätt bindning på dina långfärdsskridskor också. Det vanligaste på långfärdsskridskor är en så kallad BC-bidning, BC står för backcountry, och det är inte samma sak som en längdbindning även om de är förvillande lika. Men det finns alltså långfärdsskridskor där du kan sätta en vanlig längdbindning så att du kan använda samma pjäxor till både längd och långfärd.

Låter det intressant eller bara förvirrande? Välkommen in till oss i butiken och testa våra kombipjäxa, Alpina R Combi, som du ser på bilderna och testa den ihop med långfärdsskridskon ovan, Zandstra NIS. Utrustningen kan du hyra, testa och köpa!