Välj en sida

Aktivt Uteliv Björnögården

Telefon

Adress

Björnögården, Björnövägen, 723 48 Västerås

Öppettider

Måndag 10.00-18.00
Tisdag 10.00-18.00
Onsdag 10.00-18.00
Torsdag 10.00-18.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-16.00

Miljöpolicy och hållbarhetsarbete

Att värna om miljön och bedriva verksamheten på ett hållbart sätt har stor betydelse för oss eftersom vi verkar i ett naturreservat med höga naturvärden. Vi är beroende av tydliga årstidsväxlingar som gör att vi kan bedriva aktiviteter i naturen året runt både idag och i framtiden, därför är vår målsättning alltid att all vår verksamhet ska ha så liten klimatpåverkan som möjligt.

För oss är det viktigt att inspirera människor till en aktiv livsstil i samklang med naturen där respekt för växter och djur är en självklarhet, inte bara på Björnö utan var du än kommer. Vår målsättning är att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av lokala leverantörer och samarbetspartners samt att alltid försöka välja dem som har ett tydligt miljöarbete i fokus.

  • Vi uppmanar våra besökare att respektera naturreservatets restriktioner.
  • Vi väljer miljö- eller kravmärkta produkter i vår verksamhet, om det är möjligt.
  • Vi har aktivt valt bort att jobba med fluorvalla i vår skidverkstad.
  • Vi försöker att bedriva våra aktiviteter med så minimal påverkan på naturen som möjligt.
  • Vi återvinner allt avfall genom att källsortera plast, papper, metall, kartong och glas.
  • Vi informerar och uppmuntrar våra gäster att välja kollektivtrafik när de besöker oss.
  • Vi är medlemmar i Visita och har kollektivavtal med HRF.
  • Vi deltar i Swedish Welcome genom Västmanland Tursim för att bli ännu bättre på hållbarhet.
Stora Turismpriset

2021 blev vi nominerade som länets kandidat till Stora Turismpriset som delades ut av Tillväxtverket genom ”Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism” för 28 året i rad. Bland övriga nominerade fanns bl.a. Vasloppet, Gröna Lund, Icehotel och Medeltidsveckan i Visby. Priset gick till Vasaloppet, men vi är mycket stolta över att ha blivit nominerade.

Under sommaren 2021 har vi bedrivit ett projekt med ”omställningsbidrag för dig som drabbats ekonomiskt av Covid-19” från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektets syfte har varit att med hjälp av nytt grafiskt material kunna marknadsföra både platsen som helhet samt de förändringar som vi genomför i vårt aktivitetsutbud som ett led att locka nya kundgrupper under pandemin.

v

Aktivt Uteliv Björnögården är ett friluftscenter med sport- och friluftsbutik, café, konferensanläggning, stuguthyrning och höghöjdsbana i friluftsområdet Björnö i Västerås. Mitt i naturen, nära staden. Björnö ligger tio minuter från centrum med bil eller 15 minuter med buss. Ändhållplatsen på busslinje två heter ”Björnögården”.

Våra ledord är kunskap, service och kvalité, vilket rent konkret innebär att vi endast jobbar med aktiviteter som vi själva utövar och kan riktigt bra. I butiken arbetar vi med både försäljning och uthyrning vilket betyder att du bland annat kan hyra skidor, hyra långfärdsskridskor, hyra mountainbike eller hyra kajak hos oss. Vi har även en skidverkstad där vi till exempel kan slipa skidor, valla skidor och slipa skridskor. Vi är också Västerås största arrangör av kurser och i vårt kursutbud kan du bland annat hitta kajakkurs, teknikkurs för längdskidor och mountainbikekurs.

Vi har öppet alla dagar i veckan året runt, men under sommarhalvåret gör vi om större delen av butiken till en välsorterad kajakbutik där vi säljer både kajaker och tillbehör. Här kan du få experthjälp och dessutom testa kajakerna direkt utanför dörren vid egen brygga.

Aktivt Uteliv Björnögården är en sammanslagning av Aktivt Uteliv och Björnögården Restaurang Konferens Spa AB, vilket skedde under våren 2019. Aktivt Uteliv är en lokal sport- och friluftsbutik som funnits i Västerås sedan 2011 och Björnögården, med anor från 1942, har drivits i sin nuvarande form sedan 2009.

Välkommen in!
/Per Fredin, Per Berglund och Thomas Eriksson med personal

Lämna ett meddelande...

5 + 14 =